MediaWatch

Spotify sænker forventninger til årets brugervækst et nøk

Første kvartal bød på stigende omsætning og sorte tal på bundlinjen for Spotify, der skruer en anelse ned for forventnignerne til brugervæksten i år.

Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify, som er noteret på børsen i USA, øgede i første kvartal antallet af aktive månedlige brugere, MAU, til 356 millioner.

Det var en vækst på 24 pct. i forhold til samme periode sidste år - og på 3 pct. i forhold til det foregående kvartal, skriver Spotify i sit regnskab for første kvartal onsdag.

Ifølge selskabet er fremgangen inden for prognosespændet, men "lidt under vores interne forventninger". I andet kvartal venter Spotify en stigning i antallet af aktive månedlige brugere til 366-373 millioner, hvilket er under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 377,8 millioner.

Og for hele 2021 ser selskabet nu en stigning i brugerantallet til 402-422 millioner, hvilket er en nedjustering i forhold til en tidligere prognose på 407-427 millioner.

Omsætningen ses imidlertid nu at stige til 9,11-9,51 mia. euro i 2021, hvilket er en lille justering opad i forhold til den tidligere prognose på 9,01-9,41 mia. dollar. I første kvartal øgede selskabet omsætningen med 16 pct. til 2147 mio. euro.

Driftsresultatet lød endvidere på 14 mio. euro mod et minus på 69 mio. euro i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs