MediaWatch

Indslag med Ane Cortzen: Kulturminister Joy Mogensen om techopgør og betaling til medier

Podcast: Den danske regering er på vej med et lovforslag, der skal få techkoncerner til at betale for danske mediers indhold, men hvad skal de betale for, og kan det stå alene? Det uddyber kulturminister Joy Mogensen (S), der er ugens gæst i Indslag hos vært Ane Cortzen.

Foto: Magnus Møller

En god uge efter Facebook slukkede for nyheder i Australien, bølger debatten om techkoncerners betaling til medier stadig.

I Danmark har kulturminister Joy Mogensen (S) bebudet, at der også er betalingskrav på vej til Google og Facebook, når regeringen i marts fremlægger et lovforslag, der aktiverer EU's copyright-direktiv.

Men hvad går forslaget ud på, er det nødvendigvis en fordel for alle medier - og er det hykleri, når politikerne selv bruger de platforme, de kritiserer?

Det spørger vært Ane Cortzen kulturminister Joy Mogensen om i ugens podcast. Her kan du også møde medstifter af datatænketanken Dataethics Pernille Tranberg, der gør status på, hvem der egentlig vandt første runde i Australien, og hvor det stiller resten af medieverdenen.

Lyt med her eller i din podcast-app:

Indslag udkommer hver fredag kl. 14 og bestyres på skift af journalist og forfatter Adam Holm, arkitekt og tv-vært Ane Cortzen, digital analytiker og direktør Christiane Vejlø samt journalist og vært Nynne Bjerre Christensen.

Indslag er tilgængelig på alle podcastplatforme inkl. Itunes, Google Podcast, Spotify og Podcast Addict samt på mediawatch.dk og i MediaWatch' app. Du kan downloade vores app og lytte med gratis her til IOS og her til Android.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs