MediaWatch

Ungarn lukker ned for regeringskritisk radio

Trods opfordring til det modsatte fra EU til Ungarn, har landets medieråd nu valgt at trække stikket på den regeringskritiske radiokanals sendetilladelse.

Ungarn med premierminister Viktor Orban i front lukker Klubradio | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Den regeringskritiske radiokanal Klubradio har ikke fået fornyet sin sendetilladelse, som udløb ved midnat, i Ungarn. Det skriver Journalisten.

Radiokanalen er kendt for sin regeringskritiske linje. Landets medieråd - som premierminister Viktor Orban har tung indflydelse på - meddelte i september, at det ikke ville forlænge sendetilladelsen, fordi Klubradio ikke opdaterede tilsynsmyndigheden omkring, hvorvidt det blev spillet nok ungarsk musik.

Byretten i Budapest har afvist en appel om at omstøde beslutningen i sidste uge, og EU har samtidig sendt et brev til Ungarns EU-ambassadør og givet udtryk for en bekymring om landets pressefrihed ifølge Reuters.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs