MediaWatch

DR fyrer hjemsendt P1-vært efter krænkelsessager

Vært på radioprogrammet "Shitstorm" er nu fyret fra DR.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter en række sager om krænkende adfærd har DR nu fyret den pågældende radiovært. Det oplyser DR selv.

I en orientering skriver DR, at der under værtens hjemsendelse har været en undersøgelse og en obligatorisk høringsperiode på to uger.

Den tidligere vært på programmet "Shitstorm" bliver fyret "på baggrund af manglende tillid til ham og hans varetagelse af opgaven som vært og programmedarbejder i DR", skriver DR.

Desuden iværksætter DR en række tiltag for at undgå krænkelser i fremtiden.

Blandt andet vil eksterne rådgivere blive kaldt ind og "bidrage til initiativer med det formål", hedder det i pressemeddelelsen. Et nyt adfærdskodeks er ligeledes sendt i høring hos alle husets medarbejdere.

Meldingen kommer, efter at Berlingske på baggrund af vidneudsagn og beskeder har beskrevet, hvordan flere personer - fortrinsvis kvinder - har oplevet at blive chikaneret, få hadbeskeder og modtage trusler fra den omtale DR-medarbejder.

Værten undskyldte i Berlingske og sagde, at han ville søge hjælp.

"Selv om der er flere elementer i vidnesbyrdene, som jeg ikke kan genkende, så er der alt for mange, som jeg godt kan. Jeg skylder alle, som jeg har opført mig grænseoverskridende over for, min største undskyldning. Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på én gang."

Radioprogrammet "Shitstorm" blev i kølvandet på Berlingskes artikel lukket. I stedet vil DR lancere et nyt koncept.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn har på DR's hjemmeside givet en "uforbeholden undskyldning" over for dem, der har lidt skade på grund af DR-medarbejderens handlinger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs