MediaWatch

Minister: Ikke hjemmel til at lade dab-udbud gå om

Ved et møde i Kulturministeriet har partier udfrittet Radio- og tv-nævn om forløbet omkring dab-udbuddet.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Der er ikke juridisk hjemmel til at lade dab-udbuddet gå om, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) til TV2 News efter et møde i Kulturministeriet tirsdag.

"Rent juridisk er der ikke noget at komme efter, men kigger man på hele forløbet, kunne man godt have tænkt sig, at noget kunne være anderledes," siger han. 

Det er op til Radio24syv, hvis der skal gøres mere i sagen, lyder det fra Rasmus Prehn. Han nævner, at Radio24syv har mulighed for at anlægge en retssag eller få Folketingets Ombudsmand til at kigge på sagen. 

"Man kan som krænket part – eventuelt en radiokanal, der ikke vandt udbuddet – vælge at anlægge en retssag. Hvis ikke man vil bruge den mulighed, kan man anspore til, at ombudsmanden kigger på sagen," siger Rasmus Prehn.

Han understreger, at han som minister ikke vil gøre mere i sagen. Han er dog klar til at drøfte ændringer af udbudsprocessen i de kommende medieforhandlinger. 

"Jeg har ønsket rene linjer om processen og forløbet, og der er nogle ting, som både medieordførerne og jeg synes kan og skal gøres bedre, og som kan indgå i de kommende forhandlinger," siger han.

Tre partier vil have Ombudsmanden på banen

Der har været stor diskussion, efter at Radio24syv tabte udbuddet om en ny DAB-kanal, som mange havde anset som radiokanalens redning.

Ved mødet i Kulturministeriet havde Folketingets partier mulighed for at udspørge Rasmus Prehn og Radio- og tv-nævnet om forløbet.

Både SF, De Radikale og Venstre er ikke tilfredse med de svar, de har fået, og håber, at Folketingets Ombudsmand vil kigge på sagen, lyder det efter mødet.

Enhedslisten har slået til lyd for en rigsrevisionsundersøgelse af sagen, og det bakker SF op om, skriver medieordfører Jacob Mark på Twitter. 

To af de i alt seks statsrevisorer skal kræve en undersøgelse, for at Rigsrevisionen skal tage sagen op. 

Også Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, ønsker, at en uvildig part undersøger forløbet, sagde han, da han forlod mødet som den første.

/ritzau/

Liberal Alliance vil fortsat have DAB-udbud undersøgt

Radio- og tv-nævn: "Vi har overholdt alle armslængdeprincipper i denne sag" 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs