MediaWatch

Liberal Alliance vil fortsat have DAB-udbud undersøgt

Efter møde i Kulturministeriet er LA-leder ikke overbevist om, at DAB-udbuddet er foregået, som det skulle.

Imens Folketingets medieordførere tirsdag mødtes med Radio- og tv-nævnet i Kulturministeriet demonstrerede Radio24syv-lyttere foran ministeriet. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, ønsker at lade en uvildig part vurdere, om forløbet omkring DAB-udbuddet er foregået på en korrekt måde.

Det siger han til Jyllands-Posten efter et møde i Kulturministeriet, hvor Folketingets partier har haft mulighed for at udspørge fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) og Radio- og tv-nævnet om forløbet.

"Man skal ikke lede efter fejl, der ikke er der, men jeg føler mig ikke overbevist om, at tingene er foregået, som de skulle," siger Alex Vanopslagh, som var den første til at forlade mødet.

Liberal Alliance har også tidligere åbnet for at lade udbuddet gå om. Det samme har De Radikale.

Ifølge Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, som også har forladt mødet i Kulturministeriet, var de svar, hun fik på mødet, tilfredsstillende. 

"Den vidner om, at der er et eklatant politisk makværk bag det her. Det er desværre voldsomt møntet på DF, som begyndte at detailregulere, hvordan man driver medievirksomhed i Danmark," siger hun til DR.

Pernille Vermund mener ikke, at det giver grundlag for, at udbuddet skal gå om.

Flere punkter er blevet kritiseret

For to uger siden kom det frem, at Radio- og tv-nævnet havde besluttet at lade Radio Loud vinde udbuddet af den nye dab-kanal for næsen af Radio24syv.

Ud over Radio24syv og Radio Loud havde også DK4 Radio budt ind på kanalen.

Både politikere, eksperter og Radio24syv har kritiseret Radio- og tv-nævnets afgørelse. 

Kritikken går blandt andet på, at det fremgår af en evaluering fra Radio- og tv-nævnet, at nævnet var i tvivl om, hvorvidt Radio Loud levede op til mindstekravene for at deltage i udbuddet. 

Et andet punkt, som har været stærkt kritiseret, er, at økonomien fik stor betydning for, hvem der vandt udbuddet.

Ansøgerne blev bedømt på en skala fra nul til otte, og selv om der ikke var stor forskel på, hvad de ville drive radio for, var der til gengæld stor forskel på, hvad de tre ansøgere fik tildelt af point.

Radio- og tv-nævnet har også forladt mødet, og formand Caroline Heide-Jørgensen siger til Politiken, at alt gik rigtigt for sig, da nævnet udpegede Loud som vinder. 

"Det er et enigt nævn, der fortsat står bag beslutningen. Vi har overholdt alle armslængdeprincipper i denne sag," siger formanden.

Radio- og tv-nævn: "Vi har overholdt alle armslængdeprincipper i denne sag"

Enhedslisten vil have Rigsrevisionen til at undersøge DAB-udbud 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs