MediaWatch

SF, R og EL vil være med til at forhindre lukning af P8 Jazz og P6 Beat

DR er indstillet på at videreføre de to digitale radiokanaler P6 og P8, hvis politikerne er villige til at finde pengene inden nytår, lød det tirsdag fra DR's generealdirektør. Meldingen bliver positivt modtaget af regeringens støttepartier, som presser på for en løsning på finansloven.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Medieordførerne i regeringens støttepartier Enhedslisten, SF og Radikale Venstre gentager ønsket om at aflyse anden runde af besparelserne i DR, efter DR-generaldirektør Maria Rørbye Rønn tirsdag meldte ud, at P8 Jazz og P6 Beat kan videreføres, hvis politikerne finder pengene til det inden nytår. Det skriver Politiken.

Alle tre partier vil være med til at videreføre de to musikkanaler, men vil gøre det som led i at aflyse de kommende besparelser i DR på ca. 250 mio. kr. Pengene skal findes i finanslovsforhandlingerne til efterået, mener både SF og Radikale Venstre, som også tidligere har presset på for medieforhandlinger inden 2020.

"Vi mener, man er nødt til at finde dem i finanslovsforhandlingerne. Man kan omprioritere internt. Men hvis vi skal finde alle pengene, kræver det, at vi tager det med ind ind til finanslovsforhandlingerne," siger Jacob Mark, medieordfører i SF.

Enhedslisten har foreslået at ændre i den model med skattebetaling til DR, som den tidligere borgerlige regering og Dansk Folkeparti indførte i stedet for licensen, og det vil give et overskud, som DR kan få, siger medieordfører Søren Søndergaard.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra kulturminister Joy Mogensen.

Støttepartier presser på for nye mediedrøftelser før 2020

Støttepartier vil sløjfe anden runde af DR-besparelser 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs