MediaWatch

Ny kulturmininster: FM4-udbud bliver ikke genåbnet

Kulturminister Joy Mogensen (S) oplyser, at regeringen ikke genåbner FM-udbud, så Radio24syv kan søge.

Joy Mogensen kulturminister (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den nyslåede kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) genåbner ikke udbud af FM4-kanalen. Det betyder, at Radio24syv ikke får mulighed for at byde og altså endegyldigt ikke kommer til at fortsætte som FM-kanal.

Det oplyser Kulturministeriet torsdag.

"Vi har valgt ikke at genåbne udbuddet, fordi man også skal kunne regne med, hvad der bliver meldt ud fra staten."

"Men der er ingen tvivl om, at hvis vi havde siddet ved bordenden fra starten, havde vi gjort mange ting anderledes. Og det har været et dilemma," siger Joy Mogensen og fortsætter:

"Jeg vil gerne rose det bidrag, som Radio24syv har været til radiolandskabet. Og jeg synes, de har vist, at når der kommer nye aktører ind, kommer der også en nyfortolkning af, hvordan man kan lave radio i Danmark."

Den tidligere regering og kulturminister Mette Bock (LA) tilrettelagde udbuddet for FM4-kanalen således, at radiokanalens hovedredaktion og mindst 70 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal være lokaliseret i en afstand af mindst 110 kilometer fra centrum af København.

Det betød, at Radio 24syv, der har hovedsæde i København, ikke ønskede at søge. Det medførte kritik af regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti, der var kommet med kravet.

Under valgkampen har det været diskuteret, om udbuddet skulle genåbnes, så Radio24syv kunne søge. Det har dog skabt kritik fra et konsortium med Jysk Fynske Medier i spidsen, der har brugt tid og penge på at byde ind.

"Jeg har valgt at lægge vægt på, at det ikke kun er det meget omdiskuterede lokalitetskrav, der gør, at en beslutning kan træffes. Der er en byder, der lever op til alle de andre krav også," siger Joy Mogensen.

Radio24syv kan byde ind på udbuddet om at drive en DAB-kanal, der vil blive støttet med 70 mio. kr. om året. Kanalen vil samtidig få lov til at sende seks minutters reklame i timen.

"Da Radio24syv har opbygget et fagligt solidt miljø og profil, er de måske bedre rustet end så mange andre til at starte på en DAB-flade."

"Men det er deres valg, om de vil søge, og det er Radio- og tv-nævnets valg, hvem der vinder," siger kulturminister Joy Mogensen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs