MediaWatch

Ny kulturmininster: FM4-udbud bliver ikke genåbnet

Kulturminister Joy Mogensen (S) oplyser, at regeringen ikke genåbner FM-udbud, så Radio24syv kan søge.

Joy Mogensen kulturminister (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den nyslåede kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) genåbner ikke udbud af FM4-kanalen. Det betyder, at Radio24syv ikke får mulighed for at byde og altså endegyldigt ikke kommer til at fortsætte som FM-kanal.

Det oplyser Kulturministeriet torsdag.

"Vi har valgt ikke at genåbne udbuddet, fordi man også skal kunne regne med, hvad der bliver meldt ud fra staten."

"Men der er ingen tvivl om, at hvis vi havde siddet ved bordenden fra starten, havde vi gjort mange ting anderledes. Og det har været et dilemma," siger Joy Mogensen og fortsætter:

"Jeg vil gerne rose det bidrag, som Radio24syv har været til radiolandskabet. Og jeg synes, de har vist, at når der kommer nye aktører ind, kommer der også en nyfortolkning af, hvordan man kan lave radio i Danmark."

Den tidligere regering og kulturminister Mette Bock (LA) tilrettelagde udbuddet for FM4-kanalen således, at radiokanalens hovedredaktion og mindst 70 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal være lokaliseret i en afstand af mindst 110 kilometer fra centrum af København.

Det betød, at Radio 24syv, der har hovedsæde i København, ikke ønskede at søge. Det medførte kritik af regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti, der var kommet med kravet.

Under valgkampen har det været diskuteret, om udbuddet skulle genåbnes, så Radio24syv kunne søge. Det har dog skabt kritik fra et konsortium med Jysk Fynske Medier i spidsen, der har brugt tid og penge på at byde ind.

"Jeg har valgt at lægge vægt på, at det ikke kun er det meget omdiskuterede lokalitetskrav, der gør, at en beslutning kan træffes. Der er en byder, der lever op til alle de andre krav også," siger Joy Mogensen.

Radio24syv kan byde ind på udbuddet om at drive en DAB-kanal, der vil blive støttet med 70 mio. kr. om året. Kanalen vil samtidig få lov til at sende seks minutters reklame i timen.

"Da Radio24syv har opbygget et fagligt solidt miljø og profil, er de måske bedre rustet end så mange andre til at starte på en DAB-flade."

"Men det er deres valg, om de vil søge, og det er Radio- og tv-nævnets valg, hvem der vinder," siger kulturminister Joy Mogensen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs