MediaWatch

Advokat: Satireprograms sex-påstand om politiker på kant med loven

Det være på kant med injurielovgivningen, at satireprogrammet Den Korte Radioavis på Radio24syv i et indslag hævdede, at en socialdemokratisk folketingskandidat havde et forhold til en anden i partiet, mener advokat med speciale i medieret.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Ytringsfriheden har ekstra højt til loftet, når det gælder satire. Men et indslag i Radio24syvs satireprogram Den Korte Radioavis kan været på kant med injurielovningen, vurderer advokat med speciale i medieret, Vibeke Borberg, over for Berlingske.

I det satiriske indslag indgik en påstand om, at den socialdemokratiske folketingskandidat Alexander Grandt havde et forhold til den socialdemokratiske politiker Henrik Sass Larsen. Direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, har efterfølgende beklaget, at Alexander Grandt, som i modsætning til Henrik Sass Larsen ikke er en offentlig kendt person, indgik i udsendelsen.

Ifølge Vibeke Borberg kan det også være problematisk i forhold til injurielovgivningen, fordi Alexander Grandt netop ikke er en kendt offentlig figur. 

"Der kan være et problem, når man trækker en tilfældig DSU'er ind i udsendelsen, for hvis der er tale om en opdigtet historie eller et rygte, så kan det være injurier. Udsendelsen har jo haft en betydning for den tidligere DSU'er. Han fortæller, at folk stopper ham og spørger ham om programmet," siger Vibeke Borberg til Berlingske.

Radio24syv-direktør beklager påstand i satireprogram

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs