MediaWatch

DF om medieforlig: FM-signal slukkes ikke

FM-signalet holdes åbent i medieforliget med regeringen, siger DF's medieordfører Morten Marinus.

Foto: /ritzau scanpix/Jens Dresling

FM-signalet bliver ikke slukket i en aftale om medieforliget. Det siger Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, til TV 2. Det bekræftes samtidig af flere regeringskilder til TV 2.

Mette Bock afviste ved et nyligt samråd, at hun vil slukke FM-signalet i 2021, som det fremgår af regeringens medieudspil. Hun ville vente til 2023.

"Jeg er indstillet på at udskyde det seneste FM-sluk til 2023, sagde hun under samrådet.

Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn havde indkaldt ministeren. Han var bekymret over, at bilister ikke kunne høre trafikmeldinger over FM-radio.

Torsdag forhandler Dansk Folkeparti et medieforlig med regeringen i Kulturministeriet. På vej ind sagde kulturminister Mette Bock (LA) til TV 2 News, at det var vigtigere, at medieforliget blev godt, end at parterne hurtigt blev enige.

Hun ville ikke kommentere indholdet, men kaldte aftalen "ambitiøs" og understregede, at de senest møder mellem regeringen og støttepartiet har været "rigtig gode", og hun regnede med, at parterne nok skulle nå hinanden.

Langtrukne forhandlinger

Regeringen og Dansk Folkeparti indledte medieforhandlingerne med en aftale om, at DR skal spare 20 pct. af budgettet, 1,1 mia. kr. over fem år. Den aftale samt ønsket om sælge TV 2 har været medvirkende til, at Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF i forrige uge valgte at trække sig ud af forhandlingerne, mens Socialdemokraterne ventede med at melde endegyldigt ud, til partiformand Mette Frederiksen havde forhandlet om den økonomiske rammeaftale med finansminister Kristian Jensen (V). Fredag meddelte formanden, at også S var endegyldigt ude af medieforhandlingerne, hvilket satte et sidste punktum for ambitionerne om at nå et bredt forlig.

Siden sidste uge har regeringen således forhandlet alene med DF. Her har støttepartiet afvist regeringens forslag om at sælge 40 pct. af aktierne i TV 2. Mette Bock har derfor erkendt, at planerne om et TV 2-salg er taget af bordet igen i denne omgang.

Tilbage i forhandlingerne udestår blandt andet spørgsmål om mediestøtten til aviser og TV 2-regionerne samt forslaget om af skære 33 pct. af Radio24syvs budget.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs