MediaWatch

Journalist vinder årets Timbuktu-pris

Et fokus på udviklingen i landbruget i Afrika og en dokumentar om danske landmænd på savannen, sikrer journalist Peter Tygesen årets pris og de medfølgende 100.000 kr.

Foto: Colourbox

Peter Tygesen modtager årets Timbuktu-pris for at sætte fokus på udvikling i det afrikanske landbrug med en kommende produktion af en tv-dokumentarserie, som efter planen skal bringes på DR2. Det skriver Timbuktu-fonden i en pressemeddelelse.

Prisen blev uddelt ved en reception i går, onsdag, i København.

"Danske landmænd og investorer har opdaget Afrika. De køber jord, de driver maskinstationer og mejerier. De kan ikke tåle at se jord, der ikke bliver brugt bedst muligt. De ønsker at hjælpe Afrika med jobs og mad, men de driver først og fremmest forretning," siger Peter Tygesen i meddelelsen.

Han har de seneste 40 år rapporteret og formidlet til flere medier fra det afrikanske kontinent.

"Derfor har vi stor tiltro til hans indsigt og evne til nu at få afdækket og formidlet fortællingen om, hvad de danske landbrugsinvestorer er i gang med," siger Timbuktu Fondens formand, Thomas Ravn-Pedersen, i meddelelsen.

Prisen er på 100.000 kr. og er blevet uddelt fast de seneste otte år. Den gives for kritisk udviklingsjournalistik og uddeles af Timbuktu Fonden, der blev oprettet i 2008 af udviklingsjournalist Jørgen Harboe i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Den gives til projekter, der fremmer kritisk undersøgelse journalistik med fokus på udviklingsspørgsmål og globale sammenhænge.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs