MediaWatch

Fodboldbog bliver på hylderne trods plagiatsag

Beskyldninger om plagiat i en biografi om fodboldspilleren Luis Suárez får ikke forlag til at trække bogen tilbage, selvom tv2.dk har droppet samarbejdet med forfatteren bag.

Foto: Daniel Tejedor/AP/POLFOTO/arkiv

Mens TV 2 har stoppet samarbejdet med fodboldforfatter Andreas Rasch-Christensen efter beskyldninger om afskrift, har forlaget bag kommentatorens bog "Krigeren", der også har fået kritik for afskrift, valgt ikke at trække bogen tilbage.

Det skriver Bogmarkedet.

”Selvfølgelig har vi overvejet det. Det første, man tænker på, er jo, hvor meget andet i bogen, der kan være kopieret fra andre. Men med det vi har kendskab til, synes vi ikke, det er nok til at trække bogen tilbage. Hvis der kommer mere – hvad vi ikke har nogen grund til at tro – så er det en ny situation for os, og så vil vi selvfølgelig tage det op til overvejelse igen. Det, man skal forstå, er, at det har enorme økonomiske, juridiske og menneskelige omkostninger, hvis man trækker en bog tilbage,” siger Søren Højlund Carlsen for Forlaget Turbine til Bogmarkedet.

Samme ordlyd

Sagen kom frem i slutningen af marts, da sportsjournalisten Asker Hedegaard Boye under overskriften "Plagiat" på sin blog kritiserede Andreas Rasch-Christensens "Krigeren" for mangelfuld kildeangivelse og for at have gengivet passager, der er stort set identiske med passager fra Asker Hedegaard Boyes tidligere artikler for Jyllands-Posten.

Kort efter efter bragte Asker Hedegaard Boye et nyt blogindlæg med et nyt eksempel på gengivelse af tekst, han har skrevet, og som med få ord til forskel også kunne læses i et blogindlæg på tv2.dk af Andreas Rasch-Christensen om fodboldturneringen Africas Cup.

TV 2 har valgt at stoppe bloggen efter oplysningerne kom frem. Selv har Andreas Rasch-Christensen erkendt, at der er sket fejl, selvom han afviser at have skrevet direkte af.

TV 2 har trukket stikket på fodboldblogger efter beskyldninger om plagiat

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs