MediaWatch

Adgangskrav stiger til kommunikationsuddannelser

Det har i år krævet lige så gode karakterer at komme ind på kommunikationsuddannelserne på DMJX som på journalistlinjen på RUC.

Optagelsesprøve til journalistuddannelsen på DMJX | Foto: Emil Ryge Christoffersen/POLFOTO

Der skal højere gennemsnit til på eksamenbeviset at få plads på en kommunikationsuddannelse, mens det er blevet lidt lettere at komme ind på journaliststudiet, skriver Journalisten.dk.

Adgangskravet til de to kommunikationslinjer under Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus og Emdrup er i år steget til hhv. 10,2 og 10,3.

Da uddannelsen i 2012 blev etableret i 2012 var kravet henholdsvis et snit på 9,8 og 9,7.

Dermed har adgangskvotienten til kommunikation bevæget sig op på samme niveau som karakterkravet for at blive optaget på Journalistik på RUC - i hvert fald hvis man ønsker den humanistiske basislinje først. Det krævede i år et snit på 10,3 - et fald i forhold til tidligere år, hvor uddannelsen har været blandt de 20 sværeste at komme ind på - mens snittet for at komme ind på journalistik med samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse er 9,8.

Journalistuddannelserne på DMJX og Syddansk Universitet kræver ikke gode karakterer - men derimod en god score til de optagelsesprøver, der giver adgang til reporter-faget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs