MediaWatch

Malene Birkebæk stopper som Carat-direktør

Efter knap et år i stolen stopper Malene Birkebæk som adm. direktør for Carat. Afløseren er fundet, men ikke offentliggjort.

Efter knap et år i stolen stopper Malene Birkebæk som adm. direktør for Danmarks største mediabureau, Carat. Afløseren er fundet, skriver BureauBiz.

Efter knapt et år på posten som adm. direktør for Danmarks største mediebureau stopper Malene Birkebæk – det sker til udgangen af april, samtidig med at den nye direktør tiltræder.

"Selv om jeg kommer til at savne Malene, så har jeg stor respekt for hendes beslutning om at finde tilbage til det, som driver motivationen. Malene har været en vigtig del af holdet i snart 13 år, og dét, der er gået godt, kommer aldrig dårligt tilbage – men efter så mange år har jeg også forståelse for, at Malene nu synes tiden er kommet til at prøve noget andet uden for bureaugruppen," siger Nordic CEO for Dentsu Aegis Network Lars Bo Jeppesen.

Malene Birkebæk siger, at der står grundige overvejelser bag en konklusion om, at det forretnings- og marketingsstrategiske arbejde og faglige udvikling interesserer hende mere end en direktørtitel og dertilhørende ledelsesmæssige udfordringer.

"Og i den forbindelse mener jeg, at man – af respekt både for sig selv, men i særlig grad den virksomhed og de medarbejdere, man er ansvarlig for – bør lade en sådan erkendelse følge af en resolut og konsekvent handling om at ændre tingene. Og derfor har jeg valgt at opsige min stilling og lade en anden komme til," siger Malene Birkebæk, der ikke har andre konkrete planer.

Navnet på Carats nye CEO offentliggøres sidst i denne måned, og første arbejdsdag i direktørstolen bliver 4. april 2014.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs