MediaWatch

Tre ud af fire holder sig fra e-bøgerne

Selvom størstedelen af de danske læsere holder sig fra de digitale bøger, så bliver e-bogslæsning et stadig mere udbredt fænomen, viser undersøgelse.

Miriam Dalsgaard/Polfoto/arkiv
Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/arkiv

Selvom der i årevis er blevet kastet brænde på digitaliseringen af bogbranchen, frabeder størstedelen af danskerne sig at læse bøger i deres digitale udgaver.

Det fremgår af en ny undersøgelse af medievidenskabsprofessor Stig Hjarvard, der viser, at hele 76 pct. af de danske læsere sjældent eller aldrig læser e-bøger. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ikke desto mindre går e-bogslæsningen frem, og i dag bruger godt 8 pct. af de danske læsere e-bøger ugentligt, mens 16 pct. læser de digitale bøger på månedligt basis. Ifølge undersøgelsen kannibaliserer det stigende forbrug af e-bøger dog ikke på papirbogen. I stedet er e-bøgerne med til at udvide måden at indtage litteratur på, hvor bl.a. tre fjerdedele af dem, der læser e-bøger månedligt, også læser papirbøger, skriver Kristeligt Dagblad.

Undersøgelsen, der er foretaget af Stig Hjarvard, medievidenskabsprofessor ved Københavns Universitet, er baseret på 1535 danskeres besvarelser af et online spørgeskema i samarbejde med TNS Gallup, og er en generel analyse af danskerne læsevaner.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere