Forfatter-fusker slipper for fængsel

Anklager advokerede for et års fængsel til tidligere ansat i Simon & Schuster UK, der snød forfattere til at sende bogmanuskripter før udgivelse.
Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Ritzau Scanpix

Filippo Bernardini bliver udvist af USA og skal betale 88.000 dollar i erstatning, men undgår fængsel for at have fuppet sig til 1.000 bogmanuskripter over en periode på omkring fem år. Det skriver Berlingske, efter at dommen er faldet ved retten i New York.

Den italienske statsborger har selv været ansat i rettighedsafdelingen i det internationale forlag Simon & Schuster UK, men har gennem falske emailadresser udgivet sig for at være ansat i forlaget Penguin Random House og herigennem snydt forfattere til at sende deres bogmanuskripter.

Anklageren i sagen har arbejdet for ét års fængselsstraf til Filippo Bernardini med henvisning til, at han har skadet sine ofres omdømme, og at han er blevet ved med sine kriminelle handlinger efter at være blevet konfronteret af nogle af forfatterne.

Han har erkendt sine lovovertrædelser, men har fastholdt, at formålet aldrig har været at sælge eller lække manuskripterne, og det er forlaget Penguin Random House, han skal betale erstatning til.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også