MediaWatch

JP/Politikens bogtjeneste jagter vækst med salg af brugte bøger

Brugte bøger stod for fire pct. af det samlede salg for onlineboghandlen Saxo.com i marts. Fordelsprogram for kunder skal både skaffe flere i butikken og tage kampen mod konkurrenterne på streamingfronten, lyder det fra virksomheden.

Foto: Ivan Boll

Onlineboghandlen Saxo, der er en del af JP/Politikens Hus, har fundet et nyt vækstområde i deres abonnementsforretning med salg af brugte bøger via deres platform. Amazon har gjort det i mange år, og efter at have søsat tiltaget i 2019, tog salget fart sidste år.

Fra 2020 til 2021 steg salget af brugte bøger hos den danske e-boghandel med 250 pct. og nåede et salg på 40.000 eksemplarer. Og i marts 2022 udgjorde salget af brugte bøger mere end fire pct. af Saxos samlede salg af fysiske bøger, ifølge selskabets egne oplysninger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs