MediaWatch

Papirproducent ramt af strejke

Strejke hos finsk storproducent af papir gør magasinhuse nervøse for, om det får konsekvenser for deres udgivelser de kommende måneder.

Foto: PR/Grakom

Papirmarkedet har i månedsvis været presset af coronakrisen og en nedjusteret papirproduktion til bl.a. magasiner og bøger i udlandet, og nu bliver presset tungere, efter medarbejderne på Finlands største printpapir-producent UPM har indledt strejke. Det skriver Journalisten.

UPM's fabrikker leverer omkring halvdelen af papiret i Norden, der bruges til printudgivelser såsom magasiner og bøger, derfor kan strejken skabe problemer - også i Danmark, vurderer Jesper Jungersen, adm. direktør i Aller Tryk.

"Vi er i en situation, hvor der var mangel på papir i forvejen, og når den største aktør så rammes af strejke, vil det have store konsekvenser," siger han til Journalisten.

Fra Pressens Fællesindkøb, der indkøber papir til trykte aviser, er der dog ikke den store bekymring, da organisationen primært indkøber avispapir hos en norsk leverandør, skriver fagbladet.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs