Lise Rønne bliver ny redaktør på Gyldendal

Efter knap 20 år på skærmen skifter tidligere vært på "X-factor", "Eurovision" og "Aftenshowet" spor og bliver ny non-fiktion redaktør for Gyldendal.
Lise Rønne var i slutningen af seneste sæson af "X-factor" på TV 2 vikar på værtsposten for Sofie Linde og Melvin Kakooza. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Lise Rønne var i slutningen af seneste sæson af "X-factor" på TV 2 vikar på værtsposten for Sofie Linde og Melvin Kakooza. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fra "Boogie" til bøger. Lise Rønne, der siden 2002 har været en del af tv-branchen foran og bag kameraet, skifter nu gear på karrieren med en redaktørstilling hos forlaget Gyldendal.

Det skriver hun selv på Instagram ifølge Avisen.dk.

"Den 1. februar starter jeg i mit drømmejob, nemlig som redaktør i non-fiktion på Gyldendal," skriver Lise Rønne i et opslag på Instagram.

Lise Rønne begyndte tv-tiden som vært på musikprogrammet "Boogie" på DR1. Siden har hun bestredet en række værtstjanser på TV 2 såvel som DR, hvor hun desuden var tilrettelægger og lejlighedsvist vært på "Aftenshowet". I 2019 indstillede hun dog tv-arbejdet for at læse litteraturvidenskab.

Hun returnerede til skærmen i 2021 som værtsvikar på TV 2's "X-Factor". Et hverv, hun havde i programmets første sæsoner på DR.

Litteraturen er generelt blevet dyrket sideløbende med tv-branchen af Lise Rønne. Hun blogger bl.a. månedligt for boghandelen Saxo om sine boganbefalinger og interviewer forfattere til sitet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også