MediaWatch

Lise Rønne bliver ny redaktør på Gyldendal

Efter knap 20 år på skærmen skifter tidligere vært på "X-factor", "Eurovision" og "Aftenshowet" spor og bliver ny non-fiktion redaktør for Gyldendal.

Lise Rønne var i slutningen af seneste sæson af "X-factor" på TV 2 vikar på værtsposten for Sofie Linde og Melvin Kakooza. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fra "Boogie" til bøger. Lise Rønne, der siden 2002 har været en del af tv-branchen foran og bag kameraet, skifter nu gear på karrieren med en redaktørstilling hos forlaget Gyldendal.

Det skriver hun selv på Instagram ifølge Avisen.dk.

"Den 1. februar starter jeg i mit drømmejob, nemlig som redaktør i non-fiktion på Gyldendal," skriver Lise Rønne i et opslag på Instagram.

Lise Rønne begyndte tv-tiden som vært på musikprogrammet "Boogie" på DR1. Siden har hun bestredet en række værtstjanser på TV 2 såvel som DR, hvor hun desuden var tilrettelægger og lejlighedsvist vært på "Aftenshowet". I 2019 indstillede hun dog tv-arbejdet for at læse litteraturvidenskab.

Hun returnerede til skærmen i 2021 som værtsvikar på TV 2's "X-Factor". Et hverv, hun havde i programmets første sæsoner på DR.

Litteraturen er generelt blevet dyrket sideløbende med tv-branchen af Lise Rønne. Hun blogger bl.a. månedligt for boghandelen Saxo om sine boganbefalinger og interviewer forfattere til sitet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs