MediaWatch

Knap 32.000 besøgte Bogforum i weekendens comeback

Efter sidste års udskydelse lagde knap 32.000 gæster vejen forbi, da Bogforum i år slog dørene op igen. Det er lidt færre end niveauet før corona, men udstillingschef er godt tilfreds.

Forfatter Petra Nagel i samtale med Sofie Linde på weekendens Bogforum | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Weekenden bød på en genkomst for Bogforum, der sidste år først måtte udsætte og siden aflyse årets litteraturfest på grund af corona.

Genåbningen fik knap 32.000 gæster til at bruge en del af weekenden ved litteraturfestivalen, skriver Kulturmonitor. Som MediaWatch beskrev i sidste uge, havde mere end 27.000 sikret sig en billet på forhånd op til weekenden, og flere kom altså til efterfølgende.

"Tallet dækker alene over forsalget, men det er helt klart det leje, vi alt i alt kommer til at ligge i. Og det er vi ret glade for," siger udstillingschef Andreas Norkild til Kulturmonitor.

Dermed blev publikumstilstrømningen lidt mindre end i 2019, hvor Bogforum satte rekord med godt 38.000 gæster fordelt på tre messedage. Det var dog ikke forventningen at nå samme niveau i år, forklarede Andreas Norkild i sidste uge til MediaWatch.

"Dukker der ikke restriktioner op, vil vi kunne lukke mellem 18.000 til 20.000 gæster ind om dagen. Men der kommer vi slet ikke op. Vi har budgetteret med, at der kommer 32.000 gæster. Det er noget lavere end antallet i 2019, men vi har været usikre på, hvordan folk vil have det med at gå ud til den her slags store begivenheder og mødes i flok. Så det er nok lidt konservativt sat, og vi håber på, der kommer flere. Men vi regner ikke med et besøgstal, der kan matche besøgsrekorden i 2019,” sagde han.

Bogforum gør klar til genåbning - over 27.000 har sikret sig billet 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs