MediaWatch

29-årig forfatter vinder Bogforums debutantpris

Romanen "Ungeenheden" udgivet på Gads Forlag indbringer forfatter Fine Gråbøl debutantprisen ved BogFourm i København.

Fine Gråbøls roman "Ungeenheden" tog førstepladsen blandt i alt fem nominerede debutværker | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Den 29-årige forfatter Fine Gråbøl blev fredag udnævnt til vinder af debutantprisen ved dette års Bogforum i København.

Det er Fine Gråbøls Roman "Ungeenheden", der sikrer hende prisen og de medfølgende 50.000 kroner.

Bogen blev udgivet i begyndelsen af 2021 og handler om en gruppe unge i psykiatrien og deres fælles liv på et bosted i København.

I juryens begrundelse blev der lagt vægt på, at Fine Gråbøls roman er både "poetisk og konstaterende".

"Lige så porøs og usikker en virkelighed Gråbøl skildrer, lige så sikkert og præcist skriver hun den frem. Det er overbevisende gjort. Hun kan både bevare det store overblik og gå ret i kødet på sit stof," står der i juryens begrundelse.

Ud over forfatterkarrieren læser Fine Gråbøl en kandidat i litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

De øvrige nominerede var Glenn Bechs "Farskibet", udgivet på Gyldendal, Maria Hesselagers roman "Jeg hedder Folkví ", udgivet på Gutkind, Sebastian Nathans digtcyklus "Honey Moon" fra Forlaget Amulet og endelig skuespilleren Søren Pilmarks debutroman "Varieté - Laurits og Valdemar", som Politikens Forlag har udgivet.

Bogforum gør klar til genåbning - over 27.000 har sikret sig billet 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs