MediaWatch

Svensk bogstreamingtjeneste går i land i Norge

Efter der er kommet aftale i stand med Egmont norske forlag, ruller svensk bogstreamingtjeneste forretningen ud i Norge.

Shadi Bitar er stifter og adm. direktør i Nextory. | Foto: Sofia Pettersson/Nextory

Bogstreamingtjenesten Nextory, der har hjemme i Sverige, har landet en aftale med det store Egmont-ejede forlag Cappelen Damm i Norge, og det var sidste brik i puslespillet, før Nextory inden sommer går i land i Norge. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Dermed vil Nextory i løbet af 2021 være til stede i otte lande. Tjenesten er allerede at finde i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Østrig, Schweiz og Holland.

Nextory har i Norge allerede aftaler med forlagene Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget og Goliat.

"Men vi ville have Cappelen Damm til at springe ombord, før vi gik i luften i Norge. I de seneste år har lydbogslytningen i Norge oplevet en fantastisk udvikling, som er boostet af abonnementstjenester. Vi føler os overbevist om, at der er potentiale for fortsat udvikling, som vi vil være med til og bidrage til, siger Shadi Bitar, stifter og adm. direktør i Nextory.

Nextory oplyser, at man i løbet af 2020 har oplevet en kundefremgang på 80 pct. i forhold til 2019.

Nextory kæmper om de boginteresseredes opmærksomhed med blandt andre Storytel, der i Danmark står bag Mofibo, og Bonnier-ejede Bookbeat, mens der i Danmark også er konkurrence fra tjenester som Saxo.com og Chapter.

Lydbogstjeneste henter nye millioner og fortsætter ekspansion i Europa

Svensk lydbogstjeneste udvider til Holland 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs