MediaWatch

Gyldendal gearer organisationen til udvidet rettighedssalg

Forlaget etablerer en ny og større rettighedsafdeling, Rights & Permissions, der skal sikre en bedre og bredere udnyttelse af bogrettighederne i en digitaliseret verden med stigende efterspørgsel på materiale til fx dramatisering på film og tv.

Gyldendal ser større potentiale i forlagets rettigheder "både internationalt, i nye formater, via nye kanaler og som muligheden for flere samarbejder," siger Jenny Thor, der står i spidsen for den nye og større rettighedsafdeling | Foto: Morten Holtum /Gyldendal

Gyldendal vil blive bedre til at udvikle og udnytte forlaget og forfatternes rettigheder både nationalt og internationalt. Det sker i takt med, at digitaliseringen har givet en myriade af nye muligheder for udnyttelse via nye kanaler og formater såsom tv-streamingtjenester, lyd og podcast.

Derfor udvider forlaget nu sit hidtidige rettighedsagentur og opretter en rettighedsafdeling med titlen Rights & Permissions. Den kommer til at bestå af ti medarbejdere, som skal have Gyldendals rettigheder – og hvordan disse bedst kan udnyttes – i fokus.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs