MediaWatch

Gyldendal afskediger tidligere DR-chef efter sag om sexchikane i public service-huset

Efter en lynundersøgelse over weekenden har Gyldendal fyret en medarbejder, der i et tidligere chefjob i DR var centrum for en klagesag om sexchikane i DR. Det skriver Politiken.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Gyldendal har mandag opsagt en chef, efter ledelsen er blevet opmærksom på, at den pågældende medarbejder i sit tidligere chefjob i DR var omdrejningspunkt for en sag om sexchikane. Det skriver Politiken.

"Foranlediget af omtaler i pressen, som vi fik at vide, drejede sig om ham, var vi forpligtet på at se, om der var et mønster. Vi har ikke fundet noget, der tyder på sexchikane hos os, men vi har af andre grunde valgt at opsige samarbejdet," siger Gyldendals adm. direktør Morten Hesseldahl til Politiken uden at ville uddybe, hvilke konkrete grunde der er tale om, men siger, at man principielt skal kunne samarbejde "når man sidder i en nøgleposition".

DR-værten Maria Fantino fortalte i DR's nyhedspodcast "Genstart" i sidste uge om den chikane, hun blev udsat for af den tidligere DR-chef og forløbet af hendes klage til ledelsen i DR. Gyldendal iværksatte på den baggrund i sidste uge en lynundersøgelse, der har ført til afskedigelsen.

Mere fra MediaWatch

Dansk Erhverv: Vinterhjælpen er ikke nok for nogle virksomheder

De danske virksomheder er presset hårdt af den høje energipriser, og derfor er den politiske vinter-hjælpe-pakke en vigtig håndsrækning, når der nu ikke findes et politisk quick fix på problemet, lyder det fra brancheorganisationen, der også må konstatere, at det ikke vil være nok til at redde alle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs