MediaWatch

Gyldendal afskediger tidligere DR-chef efter sag om sexchikane i public service-huset

Efter en lynundersøgelse over weekenden har Gyldendal fyret en medarbejder, der i et tidligere chefjob i DR var centrum for en klagesag om sexchikane i DR. Det skriver Politiken.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Gyldendal har mandag opsagt en chef, efter ledelsen er blevet opmærksom på, at den pågældende medarbejder i sit tidligere chefjob i DR var omdrejningspunkt for en sag om sexchikane. Det skriver Politiken.

"Foranlediget af omtaler i pressen, som vi fik at vide, drejede sig om ham, var vi forpligtet på at se, om der var et mønster. Vi har ikke fundet noget, der tyder på sexchikane hos os, men vi har af andre grunde valgt at opsige samarbejdet," siger Gyldendals adm. direktør Morten Hesseldahl til Politiken uden at ville uddybe, hvilke konkrete grunde der er tale om, men siger, at man principielt skal kunne samarbejde "når man sidder i en nøgleposition".

DR-værten Maria Fantino fortalte i DR's nyhedspodcast "Genstart" i sidste uge om den chikane, hun blev udsat for af den tidligere DR-chef og forløbet af hendes klage til ledelsen i DR. Gyldendal iværksatte på den baggrund i sidste uge en lynundersøgelse, der har ført til afskedigelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs