MediaWatch

Norsk krimiforfatter tjente over 40 millioner sidste år

Den norske krimiforfatter Jo Nesbøs to selskaber havde et overskud før skat på 41 mio. kr. sidste år, hvor han udgav den seneste bog om detektiven Harry Hole.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

2019 blev et indbringende år for den norske forfatter og musiker Jo Nesbø, skriver Finans på baggrund af Dagens Næringslivs omtale.

Jo Nesbø udgav i 2019 sin seneste krimi "Kniv", der var den tolvte i serien om detektiven Harry Hole. Bogen havde et førsteoplag på 200.000 eksemplarer.

Før skat havde Jo Nesbøs to selskaber Skriveverkstedet A/S og Hettemåke A/S et samlet overskud på 57,4 mio. norske kr. - næsten 41 mio. kr. Forfatteren har dog valgt at lade pengene stå og ikke udbetale udbytte. Egenkapitalen i selskaberne er godt 134 mio. kr.

Jo Nesbø er uddannet civiløkonom og har tidligere arbejdet som finansanalytiker efter at have lagt en karriere som fodboldspiller bag sig. Han startede i 1990 bandet Di Derre og debuterede som forfatter i 1997 med krimien Flagermusmanden.

Hans bøger udkommer i Danmark på forlaget Modtryk, der har flere nordiske krimiforfattere på programmet, og som havde et overskud før skat på 16,1 mio. kr. sidste år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere