MediaWatch

Gyldendals digitale forfattermøder bliver fast del af programmet

Erfaringerne med at flytte forfattermøder online på Facebook i coronatiden har givet Gyldendal blod på tanden. Initiativet gøres nu til en permanent del af tilbuddet fra forlaget.

Foto: PR/Gyldendal

Det, der startede som en nødløsning i Gyldendal, bliver nu en fast del af forlagstilbuddet. Det skriver Gyldendal i en pressemeddelelse.

I forbindelse med coronapandemien har Gyldendal som andre måtte sløjfe en række planlagte events på grund af forsamlingsforbuddet. I stedet gik forlaget online med sine forfattermøder, som er en del af indsatsen for at komme tættere på kunderne og invitere læserne mere ind bag de tunge døre. Og efter to måneder med online forfattertræf bliver det digitale koncept nu gjort permanent under titlen Gyldendal Stream.

"Det har hele tiden været planen, at vi vil have Danmark til at mærke læselysten, også hvis det betød, at vi selv skulle ud og banke på døren hos folk. Gyldendal Stream har bare gjort det nemmere at blive inviteret ind i stuerne," siger eventchef Christina Thiemer, der står i spidsen for initiativet, i meddelelsen.

De digitale events står på tre programben; dels forfattermødet Forfattermorgen, dels oplæsning med Forfatteraften og endelig portrætformatet Forfatterliv. Men flere online formater er på vej i forbindelse med, at Gyldendal Stream kommer permanent på repertoiret, og samtidig er Forfattermorgen, der har Mikkel Fønsskov som vært, udvidet til 60 min., skriver Gyldendal.

Ifølge Gyldendal har begivenhederne i løbet af de seneste to måneder nået 2,5 mio. borgere på sociale medier, og på hjemmesiden for Gylendals Bogklubber, hvor indslagene også ligger, har brugerne i gennemsnit spenderet 19 min. på at se med, skriver forlaget.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere