MediaWatch

Boghandlere kalder Amazon-indtog en "ubehagelig overraskelse"

Den amerikanske onlinehandel har indgået en aftale med Gyldendal og ligger i forhandlinger med andre. Boghandlerforeningen forventer, det ender i hidtil uset konkurrence om kunderne.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Der er udsigt til hårdere konkurrence end nogensinde om de danske bogkøbere, lyder meldingen fra Boghandlerforeningens adm. direktør, Bo Dybkjær, i et inteview med Børsen.

Udmeldingen sker, efter Gyldendal tidligere på ugen meddelte, at forlaget har indgået en aftale med den Amazon-ejede digitale boghandel The Book Depository og fremover skal levere danske bøger til webshoppen, mens Lindhardt og Ringhof stadig ligger i forhandlinger med Amazon-selskabet.

Ifølge Bo Dybkjær udgør udsigten til et reelt indtog fra Amazon en alvorlig trusset for boghandlerne – ikke mindst i lyset af, at coronakrisen har presset boghandlernes salg i knæ.

"Det er bestemt en ubehagelig overraskelse. Set fra Amazons cockpit, så ligner det danske bogmarked lige nu en fuldt oplyst landingsbane, hvor flere kunder har vænnet sig til at handle online, og hvor forlagene er sultne efter salg," siger Bo Dybkær til Børsen.

Gyldendal lander aftale med Amazon-ejet boghandler 

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs