MediaWatch

Medstifter overtager det fulde ejerskab af forlag

Medejer af Forlaget Zara, det tidligere Bazar, sikrer sig det fulde ejerskab. Ny medarbejder er samtidig hentet til for at skubbe på ambition om at udvide porteføljen af udgivelser.

Tina Fossing er tiltrådt hos Forlaget Zara 15. februar. Foto: PR/Forlaget Zara

Forlaget Zara, der har base i Roskilde, skifter ejerskab, så Anette Adelsbøll, der hidtil har ejet halvdelen af forlaget, sikrer sig det fulde ejerskab, mens nyansat skal stå for blandt andet forlagets digitale udgivelser. Det oplyser Forlaget Zara i en pressemeddelelse.

Ændringerne i ejerkredsen, hvor Uffe Madsen har haft den anden ejerandel, fik effekt fra årsskiftet, oplyser forlaget. Ny medarbejder er Tina Fossing, der har arbejdet i bogbranchen i 12 år og senest har været salgschef hos Gads Forlag.

"Det er forlagets plan at fortsætte med at udgive de nuværende forfattere samt at udvide udgivelsessortimentet både i genrer og volumen. Derfor har forlaget indgået en samarbejdsaftale med Tina Fossing, der også skal stå for forlagets digitale udgivelser og have delvis ansvar for den daglige drift," skriver Forlaget Zara.

Tina Fossing tiltrådte sit nye job 15. februar.

Forlaget Zara har eksisteret siden 2012, men indtil 2017 under navnet Forlaget Bazar. Forlaget udgiver primært oversatte romaner og beskæftiger sig også med børnebøger. I 2018, som Forlaget Zaras seneste årsregnskab dækker, havde forlaget et overskud på godt 775.000 kr.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere