MediaWatch

Forlaget Batzer & Co. udgav rekordmange bøger i 2019

Det uafhængige forlag har igen i år føjet ekstra titler til sin udgivelsesliste. Islandsk forfatter har sikret forlaget ekstra opmærksomhed og salg.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Det uafhængige forlag Batzer & Co. har med 23 udgivelser det seneste år hævet sin rekord fra 2018, hvor der blev udgivet 18 titler. Det skriver Kulturmonitor på baggrund af en artikel fra sn.dk.

De 23 udgivelser dækker over 13 nye bøger og 10 genoptryk. Den bedst sælgende bog i år er "Ar" af islandske Audur Ava Ólafsdóttir, som fik Nordisk Råds Litteraturpris i 2018. Der er solgt 10.000 eksemplarer af bogen indtil videre.

"Den første bog, vi udgav med hende, solgte kun 500 eksemplarer. Nu sælger hun mere end Per Petterson og Tomas Espedal. Det viser, hvor vigtig Nordisk Råds Litteraturpris er," siger Arild Batzer, der er ejer af Batzer & Co., til sn.dk. Han blev tidligere på året hædret med Blixenprisen.

Batzer & Co. modtager ikke danske manuskripter, da de kun udgiver oversat litteratur. Da forlaget blev startet i 1997, var det særligt klassikere af William Blake, Arthur Rimbaud, Franz Kafka, Hesse, J.R.R. Tolkien, Rilke og Allen Ginsberg, som blev udgivet. Forlaget er stiftet af folkene bag Roskilde Bogcafe, der har eksisteret siden 1978 som boghandler og antikvariat.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere