MediaWatch

Nye forlag vil skærpe kamp om forfattere

To nye forlag med henholdsholdvis norske og svenske rødder har gjort deres indtog på det danske bogmarked i efteråret, og er er ikke plads til alle, spår agent.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Få uger efter det norske forlag Strawberry Publishing meldte sin ankomst på det danske marked, fulgte endnu en skandinavisk spiller efter, da svenske Bonnier Books meldte ud, at koncernen etablerer forlaget Gutkind i Danmark. Det vil øge konkurrencen om de bedste forfattere, skriver Politiken fredag.

"Der kommer en kamp, en dødskamp, for der er klart ikke plads til alle. For dem, der bliver på markedet, bliver det en kamp om at have de bedste kort. Ikke kun de bedste medarbejdere og redaktører. Det bliver også et valg, hvilke forfattere man vil sælge," siger Lars Ringhof fra Copenhagen Literary Agency, som repræsenterer en række forfattere.

Hos Gyldendal hilser adm. dir. Morten Hesseldahl konkurrencen velkommen. Han mener også, at den skærpede konkurrence vil kunne flytte forfatterskaber mellem forlagene, men tror ikke, det nødvendigvis vil presse honorarne i vejret.

"Man kan godt flytte folk med en stor check, men de fleste forfattere vil gerne være en del af et litterært miljø," siger Morten Hesseldahl.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere