MediaWatch

Kulturminister giver liv til læseinitiativ

For 7 mio. kr. vil kulturministeriet styrke børns læselyst, efter undersøgelser har vist dalende interesse for bøger blandt de yngste. Initiativet kommer, efter forlags- og bogbranchen tidligere på året efterlyste indsats på området.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Efter flere undersøgelser har peget på, at børn i stigende grad lader bøgerne stå til fordel for bl.a. tv og spil, sætter kulturministeriet nu et nyt initiativ i søen, der skal tænde op under børns lyst til at kaste sig over det skrevne ord. Det oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det udmønter sig konkret i en indsats til i alt syv mio. kr., der skal "åbne op for sociale læsefællesskaber i skolernes fritidstilbud". Det er der afsat seks mio. kr. til plus én million til "national koordinering og udvikling af læselystindsatsen". Begge projekter skal løbe i 2020-2021.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs