MediaWatch

Politikens Forlag "vil ikke udelukke" at ændre forside på klimabog efter kritik

Norsk forlag ændrer forsiden af klimabogen "Scener fra hjertet" efter kritik af, at den unge klimaaktivist Greta Thunberg fremstod som hovedforfatter til bogen - ikke moderen, der primært har skrevet den. Dansk udgiver vil overveje at følge trop.

/ritzau/Torben Åndahl
Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Politikens Forlag vil ikke umiddelbart følge eksempel fra Norge og ændre forsiden på bogen "Scener fra hjertet", der har den unge klimaaktivist Greta Thunberg som medforfatter, skriver Politiken.

I Norge er bogen udgivet af den danske mediekoncern Egmonts forlag Cappelen Damm. I forbindelse med en genudgivelse har forlaget valgt at give bogen en ny forside, efter der har været kritik af, at Greta Thunberg på forsiden fremstod som hovedforfatter til bogen. Det er hun ikke, den er primært skrevet af hendes mor, Malena Ernman.

I den danske version, der er udgivet af Politikens Forlag, er det også Greta Thunberg, der pryder forsiden og hendes navn, der står først og er fremhævet blandt de i alt fire forfattere til bogen, som også faderen Svante Thunberg, og søsteren Beata Ernman har bidraget til. Kritikken af forsiden, som også i Danmark er blevet klandret for at være misvisende, får dog ikke konsekvenser nu og her, siger forlagschef.

"Men jeg vil ikke udelukke, at vi ser på det. For hvis der er nogen, der har fået indtryk af, at det er Greta Thunberg, der er hovedforfatter, skal vi seriøst overveje at ændre det i fremtidige oplag, for det har ikke været hensigten," siger forlagschef Kim Hundevadt fra Politikens Forlag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere