MediaWatch

Tre partier vil sikre encyklopædien med ny vidensportal

Kulturordførerne fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre foreslår at samle en række opslagsværker såsom den lukningstruede encyklopædi i en ny vidensportal. Pengene skal findes på finansloven.

Foto: Lars Just/Polfoto/Arkiv

Tre partier på tværs af regeringsskel skitserer i dagens Berlingske en køreplan for videreførelsen af en række store danske opslagsværker som Den Store Danske Encyklopædi.

I en kronik foreslår kulturordførerne Alex Ahrendtsen (DF), Bertel Haarder (V) og Mogens Jensen (S), at der etableres en vidensportal, som skal samle en lang række af de opslagsværker, der er pressede på økonomien. Ud over encyklopædien drejer det sig bl.a. om Dansk Biografisk Leksikon, Danske Kirker, Weilbachs Kunstnerleksikon, Blå Bog og Danmark og Kolonierne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs