MediaWatch

JP/Pol-formand advarer mod større public service-pulje

Lars Munch mener, at en større public service-pulje risikerer at gøre mere skade end gavn for private mediehuse.

/ritzau/Jens Dresling
Lars Munch, bestyrelsesformand, JP/Politikens Hus. Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det vil i sidste ende være skidt for de private medier, hvis den politiske mediedebat munder ud i en større pulje af penge, som private medier kan søge. Det siger Lars Munch, formand for JP/Politikens Hus, til Politiken.

Tankerne om en større public service-pulje er blevet spillet på banen af bl.a. Venstres medieordfører Britt Bager. Lars Munch frygter, at en sådan pulje, som medier kan søge midler fra til at lave public service-indhold, kan true de private medier.

"Vi har heldigvis politikere, der holder sig fra redaktionel indblanding i dag. Men den dag vi får mere uvederhæftige politikere, vil der være en ubehagelig mulighed for indflydelse på redaktionelt indhold. Det er derfor, der skal være en hårfin balance mellem private og statslige medier. Hvis den balance ødelægges, er det uopretteligt. Man kan ikke bagefter genoplive stærke og uafhængige dagsordensættende medier, hvis de først er døde," siger Lars Munch til Politiken.

Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti, siger til Politiken, at en forøgelse af public service-puljen i hans optik er tiltænkt medieindhold i lyd og billeder og derfor ikke er oplagt for skrevne medier at byde ind på.

Det nuværende medieforlig udløber ved udgangen af 2018. Kulturminister Mette Bock (LA) hentede tidligere på året inspiration fra danskerne om deres ønsker til fremtidens public service, og i øjeblikket taler hun med branchens aktører. Regeringen vil fremlægge sit udspil til nyt medieforlig i begyndelsen af 2018.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere