MediaWatch

Forlig om journalisters overenskomst på plads

Arbejdsgiverne og journalistforbundet er nået til enighed om en fornyelse af overenskomster for journalister på en række medier. Ud over det rene økonomiske ændres regler om arbejdstid på to aviser.

Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund er blevet enige om en fornyelsen af ni overenskomster for journalister - den såkaldte DMA-aftale. Det skriver Danske Medier.

Overenskomsterne gælder for perioden 1. marts 2017 til 29. februar 2020 og omfatter Fællesoverenskomsten, Berlingske, Politiken/Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Dagbladenes Bureau, Ritzaus Bureau og 24timer, som bl.a. bruges på Watch Medier.

Parterne er i forhandlingerne nået frem til en samlet forøgelse af lønningerne på 1,2 pct. i hvert af de tre år, som overenskomsten dækker.

Derudover er det aftalt, at praktikantlønnen på 16.621 kr. om måneden fastholdes i 2017, men hæves med 1,7 pct. 1. marts 2018 og 1. marts 2019. Danske Medier skriver, at forhandlingerne om en fornyelse af praktikantaftalen fortsætter i august, at forhandlingerne ventes afsluttet inden udgangen af september. Hvis parterne ikke kan nå frem til en ny aftale, fastholdes den treårige aftale, som netop er indgået.

Som en del af aftalen ændres andet end det rent økonomiske. Det drejer sig om overenskomsten på Berlingske og Jyllands-Posten. På Berlingske ændres arbejdstidsreglerne, så der bl.a. indføres en månedsnorm, og samtidig ændres reglerne for genetid. Også i overenskomsten på Jyllands-Posten ændres der i arbejdstidsreglerne. Aftalen på Jyllands-Posten er lige nu til afstemning blandt de ansatte. Resultatet i afstemningen vil kun være vejledende, men vil formentlig afgøre aftalens fremtid.

Aftalen skal godkendes af medlemmerne, før den træder i kraft.

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere