MediaWatch

S er bekymret for ugeavisers skæbne i postkrise

Postnords planer om at neddrosle uddelingen af husstandsomdelte lokalaviser giver betænkelighed hos Socialdemokratiet.

CASPER DALHOFF/POLFOTO
Foto: CASPER DALHOFF/POLFOTO

Den omfattende kriseplan, som Postnord for få dage siden præsenterede politikere og offentlighed for, sætter ugeavisernes livsvigte distribution ud til de danske husstande på spil. Det bekymrer socialdemokraterne, skriver Politiken.

Udsigten til, at Postnord neddrosler omdelingen af de lokalaviser til en ugedag, men ikke bestemte ugedage, sætter ugeavisforretningen hos mediehuse som Politikens Lokalaviser, Jysk Fynske Medier, Nordjyske Medier og Sjællandske Medier under pres.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er betænkelig ved et tiltag, som vil gøre det meget svært at opretholde ugeavisen, som vi kender den. Ugeavisen er rigtig mange steder et samlende punkt for lokalsamfundet," siger socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen til Politiken.

Han uddyber, at han nu vil drøfte det med Postnord og øvrige aktører på markedet.

De private mediers organisation Danske Medier har i en kommentar i dag rettet en skarp kritik mod redningsplanen fra Postnord.

"Postnord beder politikerne støtte et kraftig anslag mod lokale aviser, som er mange borgeres vigtigste og eneste adgang til den lokalpolitiske debat," skriver Danske Medier bl.a. og opfordrer politikerne til at vende tommelfingeren nedad til forslaget og bede om andre løsninger.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere