MediaWatch

Aftale for BTMX-journalister er på plads

Overenskomsten for de redaktionelle medarbejderne på BTMX giver færre feriedage og lavere startløn, der til gengæld kompenseres med et lønløft.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

En række forringelser og kun få mindre forbedringer er resultatet af de seneste ugers forhandlinger om journalisternes overenskomst i det nye medieselskab BTMX. Det skriver Journalisten.

Forhandlingerne mellem ledelse og tillidsfolk er mundet ud i en aftale, der betyder, at de redaktionelle medarbejdere i udgangspunktet går fra 7 ugers ferie til 6 uger med mulighed for at købe den tabte ferieuge tilbage. Minimumslønnen vil ligge på lidt over 26.000 kr. om måneden plus pension og genetillæg. Det er 4.500 kr. under den hidtidige på BT's redaktion.

Som kompensation for de færre feriedage får medarbejderne på BT 2,12 pct. i ekstra løn ekskl. pension, mens de redaktionelle medarbejdere fra Metroxpress, der siger farvel til fire feriefridage, får et løft på 1,67 pct.

"Det er ikke sådan en aftale, man som tillidsmand drømmer om at indgå. Men jeg er godt tilfreds set ud fra vores svære udgangspunkt i nogle meget hårde forhandlinger, hvor vi har haft pistolen for panden. Ledelsen ville opsige alle vores lokalaftaler, så øvelsen har været at forsøge at begrænse skaden. Det er lykkes på visse områder, mens det ikke er lykkes på andre," siger Jesper Vestergaard Larsen til fagbladet.

Sidste skridt i sammenlægning

Tillidsfolkene fra både Berlingske og BT har siden januar ligget i forhandlinger om overenskomsten for den nye, sammensmeltede fællesredaktion. Den nye overenskomst skal afløse den seneste treårige, der udløber i slutningen af februar.

Som det tidligere er kommet frem, er 15 redaktionelle ansatte stoppet som led i sammenlægningen - en mere end planlagt. Fem stillinger er forsvundet i forbindelse med nedlæggelsen af fotoafdelingen på BT, mens resten, 10, er fundet ved frivillige fratrædelser.

En række ledende medarbejdere forlod aviserne som en følge af fusionsplanerne. I forbindelse med offentliggørelsen blev BT's daværende ansv. chefredaktør Olav Skaaning Andersen og chefredaktør Karl Erik Stougaard opsagt, mens Metroxpress sagde farvel til to ledere.

Planen er, at redaktionerne på BT og Metroxpress vil blive integreret i en fælles redaktion, som skal levere til begge medier på alle platforme. Den fælles redaktion har hjemme hos Berlingske Media i Pilestræde i København.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs