MediaWatch

Medie: BTMX fyrer faste fotografer

Ifølge Journalisten er ledelsen på BT og Metroxpress kommet med et udspil til, hvordan afskedigelserne i forbindelse med fusionen vil blive fordelt.

Jens Dresling/Polfoto
Fra venstre BTMX's chefreraktør Jens Grund, adm. direktør Thomas Raun og Mette Maix, adm. direktør i Berlingske Media, ved præsentationen af fusionen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

14 journalistiske stillinger skæres væk som følge af fusionen mellem BT og Metroxpress, kom det frem i går. I dag kan Journalisten så fortælle, hvordan ledelsen ser dem udmøntet.

Fagbladet erfarer, at stillingerne fordeler sig på fem fotografer, fire journalister, to redigerende på sportsredaktionen samt yderligere tre stillinger. Samtidig skal chefantallet skæres ned fra 17 til 12 i den nye organisation.

Ifølge MediaWatchs oplysninger vil BTMX-fusionen betyde, at 23 stillinger nedlægges. Derudover vil en række ledige stillinger ikke blive genbesat.

"Jeg vil også gerne sige, at i det antal fyringer, vi har fået meldt ud, har man fratrukket de vakante stillinger, så nedbemandingen reelt er større end det antal, der er meldt ud," sagde Jesper Vestergaard Larsen, tillidsmand på BT, i går. Han ønskede ikke at kommentere antallet af fyringer.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra de relevante tillidsrepræsentanter og ledelsen i BTMX.

Berlingske Media oplyser gennem kommunikationsafdelingen til MediaWatch, at ledelsen ikke ønsker at kommentere oplysningerne eller udspil, mens de interne forhandlinger står på.

Opdateret kl. 11.34 med oplysning om, at Berlingske Medias ledelse ikke ønsker at kommentere oplysningerne.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere