MediaWatch

To mænd anholdt for overfald på avisbude

To personer er fængslet for et overfald på et avisbud i september. Flere lignende overfald har fundet sted.

Opdateret kl. 14.29. Københavns Vestegns Politi har anholdt og fremstillet to unge mænd på 18 og 19 år for et overfald på et avisbud i Høje Gladsaxe 3. september.

"Avisbuddet blev væltet, sparket og slået, da han kom ud fra en opgang," siger politikommissær Ulrik Hove.

Den ene formodede gerningsmand blev 11. oktober i Retten i Glostrup varetægtsfængslet, mens den anden blev fængslet 9. november. Af hensyn til efterforskningen fortæller politiet først om sagen nu.

Ifølge politiet har der de seneste måneder været flere natlige overfald mod avisbude i Gladsaxe Kommune.

"Nogle gange er gerningsmændene kommet kørende i bil og har stoppet avisbuddene, og andre gange bliver avisbuddene mødt af gerningsmændene, når de kommer alene ud fra en opgang," siger Ulrik Hove.

Ofte forsøger gerningsmændene at frarøve avisbuddene deres knallert.

"Det er ofte knallerten, de går efter. Men andre gange er det ren chikane. Det er tilfældige avisbude, der bliver ramt af det her. De er nemme ofre, når de går alene rundt på gader og stræder," siger politikommissæren.

Ifølge Omdelerklubben, som hører under 3F i København, har to avisbude så sent som natten til mandag fået stjålet deres knallerter i området omkring Lyngby og Gladsaxe. Nordsjællands Politi bekræfter tyveriet.

"Det er ikke et sjovt sted at være avisbud for tiden. Der er en stor utryghed blandt omdelerne. Én af dem, der fik stjålet sin knallert i nat, er blevet overfaldet to gange før," siger Lars Kerrn, formand for Omdelerklubben.

Ifølge Ulrik Hove er antallet af overfald faldet de seneste uger. Men Københavns Vestegns Politi formoder, at der stadigvæk er gerningsmænd på fri fod.

"Vi ved ikke nøjagtigt, hvor mange vi leder efter. Men vi tror, at der er flere, end de to vi har fængslet allerede," lyder det.

Han fortæller, at der er sat en række initiativer i gang for at få opklaret sagerne, som har høj prioritet hos Københavns Vestegns Politi. Politiet hører gerne fra personer, der har oplysninger i sagen.

/ritzau/

Justitsminister inddrages i overfald på avisbude

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere