MediaWatch

Trump giver amerikanske avisredaktører en lammer

Overraskelsen over de amerikanske vælgeres valg af præsident præger onsdagens avisforsider i USA.

De amerikanske aviser, der med ganske få undtagelser støttede Hillary Clinton i præsidentvalgkampen, ryddede onsdagens forsider med enkle overskrifter.

Valget blev først afklaret godt ud på natten, så flere af de større aviser rundt i landet udkom med forsider, der talte om en uafklaret situation.

Men blandt dem, der nåede at få nyheden med, nøjes flere med en helt kort overskrift på forsiden: "Præsident Trump". Det gælder blandt andet finansavisen Wall Street Journal og den store tabloidavis New York Post.

Storbyen New Yorks anden store tabloidavis, The Daily News, går længst i sit valg af kommenterende forside. Avisen bringer et billede at præsidentboligen, Det Hvide Hus, bag ordene "Rædselshuset".

Rigtig mange aviser spiller på Trumps navn. Både New York Times og Washington Post konstaterer, at "Trump triumferer", mens andre taler om "Trump-kortet" og "Trump-bølgen".

Andre sætter lidt flere ord på overraskelsen.

Alabama-avisen Montgomery Advertiser skriver "Det er sandt" (Believe it), Alaska-avisen Juneau Empire skriver om "Amerikas nye virkelighed", mens andre har overskrifter som "Verdens chok", "Trump slår alle odds" og "Trump lammer Amerika".

Trumps egen evne til at tale i overskrifter og et af hans egne yndlingsord er også kommet med.

Trump har under valgkampen flittigt brugt det engelske ord "huge", der beskriver noget kæmpestort, til at omtale omfanget af hans kommende valgsejr.

En enkelt avis nøjes med dét ene ord på forsiden. Mens andre beskriver valgresultatet som "En lammer".

Der er også referencer til den højrøstede forretningsmands fortid i reality-tv, hvor han især har været kendt for at nyde at fyre deltagere i tv-showet "The Apprentice".

I tv-udgaven lød det ofte: Du er fyret. I Iowa-avisen Des Moines Register bliver det onsdag til "Du er hyret".

/ritzau/

Præsidentvalg skærer ny mediedagsorden ud i pap

Avisledere om Trump-sejr: Han ramte folkesjælen

Trump-sejr fører til selvransagelse hos medier

Fra "mareridt" til "smid sørgebindene" - Se reaktioner på Trumps sejr

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere