MediaWatch

Jysk Fynske-trykkerier genoptager arbejdet

Aviserne i Jysk Fynske Medier udkommer igen normalt, efter koncernens trykkerierne i Odense og Struer har genoptaget arbejdet.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Efter tre dage med arbejdsnedlæggelser og nødaviser er strejken, der i denne uge ramte Jysk Fynske Medier på trykkerierne i Odense og Struer, afsluttet.

Det fremgår af en meddelelse fra direktionen i dagbladskoncernen.

"Trykkerierne i Struer og Odense har i dag genoptaget arbejdet, så alle tre trykkerier nu kører normalt. Dette betyder også, at vi genoptager dialogen," skriver koncernledelsen, der bekræfter meldingen over for MediaWatch.

Arbejdsnedlæggelsen er kommet i kølvandet på den spare- og synergiplan, som Jysk Fynske Medier igennem de seneste måneder har eksekveret afdeling for afdeling for at barbere omkostningerne i koncernen med i alt op mod 140 mio. kr.

Spareplanen betyder, at alle afdelinger i koncernen skal skære 10 pct. af personaleomkostningerne, og det er i den forhandlingsproces, at ledelse og trykkere ikke har kunnet bliver enige.

Jysk Fynske Medier driver tre trykkerier i Odense, Struer og Vonsild. Kun Odense og Struer har været ramt af arbejdsnedlæggelser, mens der er blevet forhandlet en aftale på plads for trykkerne i Vonsild.

Siden mandag er flertallet af koncernens aviser udkommet som nødaviser med begrænset sidetal som en konsekvens af arbejdsnedlæggelserne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere