MediaWatch

Bjerregaard: Tyrkiets pres på medier kræver handling

Præsident for europæisk journalistorganisation opfordrer til international handling mod Tyrkiets indskrænkning af pressefriheden.

Europæiske institutioner som EU, Europarådet og OSCE bør lægge pres på Tyrkiet og tage afstand fra indskrænkningen af pressefriheden i landet.

Sådan lyder opfordringen i et debatindlæg i Jyllands-Posten fra Mogens Blicher Bjerregaard, der er præsident for den europæiske journalistorganisation European Federation of Journalists og tidligere formand for Dansk Journalistforbund.

Baggrunden er den tyrkiske regerings anslag mod pressefriheden, herunder lukningen af flere mindre regeringskritiske medier, skriver Mogens Blicher Bjerregaard. Senest har tyrkiske myndigheder udstedt arrestordrer på 42 journalister efter det mislykkede kupforsøg 15. juli, der samtidig fik myndighederne til at inddrage en lang række mediers sendetilladelser.

Tyrkiet lukker 45 medier efter kupforsøg

"Et frit, uafhængigt og mangfoldigt medielandskab er en af grundpillerne i ethvert demokrati. Derfor bør mediernes forhold og menneskerettighederne være et punkt, hver gang Tyrkiet er på dagsorden og i enhver aftale med landet," skriver Mogens Blicher Bjerregaard, der også er Danmarks repræsentant i Unescos råd for udvikling af medierne, IPDC.

Han opfordrer i indlægget til, at der afholdes en konference i Tyrkiet om pressefrihed, som IPDC også tidligere på året har opfordret landet til. Derudover mener Mogens Blicher Bjerregaard, at de europæiske landes ambassader i Tyrkiet bør stille spørgsmål om de overgreb på journalister og medier i Tyrkiet, som Europarådet har fået indberetninger om det seneste år.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs