MediaWatch

Landbrugschef går i rette med Børsen-forside

"Jeg har aldrig brugt udtrykket "uduelige" om mine medlemmer," lyder det fra Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer i en kritik af Børsens forside.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

"Landbrugsboss: Uduelige svinebønder skal væk."

Det stod der på Børsens forside den 2. juni. Der er bare dét problem, at Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug og Fødevarer, som der henvises til, nægter, at hun nogensinde skulle have brugt det udtryk. Det skriver hun i en kronik i dagens Børsen.

"Jeg har aldrig brugt udtrykket "uduelige" om mine medlemmer. Det kunne jeg aldrig finde på. Aldrig," skriver hun og henviser til, at forsiden har "oprørt" mange landmænd.

Artiklen handler i det store hele om situationen i den danske produktion af svinekød, hvor Svinesektorens Vækstpanel i denne uge offentliggør 32 anbefalinger til bl.a. at genskabe 5.000 arbejdspladser, der er gået tabt.

Blandt anbefalingerne står der, at svineproducenter med den dårligste økonomi og de ringeste resultater skal ud af erhvervet.

Karen Hækkerup påpeger i sin kronik, at fortællingen er langt mere nuanceret, end forsiden har givet indtrykket af.

Det er under to måneder siden, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) dementerede en anden Børsen-forside, han mente, var blevet strammet for hårdt. Dengang beklagede Børsen og kaldte det en fejl.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs