MediaWatch

Landbrugschef går i rette med Børsen-forside

"Jeg har aldrig brugt udtrykket "uduelige" om mine medlemmer," lyder det fra Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer i en kritik af Børsens forside.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

"Landbrugsboss: Uduelige svinebønder skal væk."

Det stod der på Børsens forside den 2. juni. Der er bare dét problem, at Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug og Fødevarer, som der henvises til, nægter, at hun nogensinde skulle have brugt det udtryk. Det skriver hun i en kronik i dagens Børsen.

"Jeg har aldrig brugt udtrykket "uduelige" om mine medlemmer. Det kunne jeg aldrig finde på. Aldrig," skriver hun og henviser til, at forsiden har "oprørt" mange landmænd.

Artiklen handler i det store hele om situationen i den danske produktion af svinekød, hvor Svinesektorens Vækstpanel i denne uge offentliggør 32 anbefalinger til bl.a. at genskabe 5.000 arbejdspladser, der er gået tabt.

Blandt anbefalingerne står der, at svineproducenter med den dårligste økonomi og de ringeste resultater skal ud af erhvervet.

Karen Hækkerup påpeger i sin kronik, at fortællingen er langt mere nuanceret, end forsiden har givet indtrykket af.

Det er under to måneder siden, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) dementerede en anden Børsen-forside, han mente, var blevet strammet for hårdt. Dengang beklagede Børsen og kaldte det en fejl.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs