MediaWatch

Egypten truer Reuters med sag for nyhed om dræbt italiener

Egyptisk politi pågreb italiensk studerende, inden han forsvandt og siden blev fundet dræbt, skriver Reuters.

Billede af aktivister fra Amnesty International, der vil have sandheden frem om Guido Regenis død. | Foto: Luca Bruno/AP/Polfoto

Det internationale nyhedsbureau Reuters er havnet i vanskeligheder i Egypten efter en historie om forløbet op til drabet på en italiensk studerende, Giulio Regeni, tidligere på året.

Indenrigsministeriet i Kairo truer Reuters med retssag. 

Den ph.d.-studerende forsvandt sporløst i slutningen af januar, og han blev fundet torteret og dræbt halvanden uge senere i en grøft uden for Kairo. 

I weekenden rapporterede Reuters, at egyptisk sikkerhedspoliti havde pågrebet italieneren. 

Myndighederne skulle ifølge flere politi- og sikkerhedskilder, skriver nyhedsbureauet, have taget ham med til sikkerhedspolitiets kontor. 

Den melding er i strid med den officielle udlægning i efterforskningen af Giulio Regenis død. 

Det egyptiske indenrigsministerium meddeler ifølge avisen The Guardian, at historien fra Reuters er uden belæg. Ministeriet truer med sagsanlæg mod journalisten. 

Indenrigsministeriet "forbeholder sig ret til at rejse sag mod dem, som videreformidler disse rygter og falske nyheder."

Den lokale chef på politistationen Azbakiya beskylder i en rapport Reuters for at sprede usande nyheder med det formål at "forstyrre den offentlige orden" og "skade Egyptens omdømme", skriver den britiske avis.

Drabet på Giulio Regeni har udløst store diplomatiske spændinger mellem Italien og Egypten. 

Det er ikke første gang, at der bringes historier - med anonyme kilder - om, at egyptiske myndigheder var skyld i Regenis død. 

Italieneren studerede i Kairo og skrev ph.d.-afhandling om arbejderrettigheder i Egypten.

Den 28-årige studerende blev mindet ved en privat ceremoni i Kairo 5. februar. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs