MediaWatch

Egypten truer Reuters med sag for nyhed om dræbt italiener

Egyptisk politi pågreb italiensk studerende, inden han forsvandt og siden blev fundet dræbt, skriver Reuters.

Billede af aktivister fra Amnesty International, der vil have sandheden frem om Guido Regenis død. | Foto: Luca Bruno/AP/Polfoto

Det internationale nyhedsbureau Reuters er havnet i vanskeligheder i Egypten efter en historie om forløbet op til drabet på en italiensk studerende, Giulio Regeni, tidligere på året.

Indenrigsministeriet i Kairo truer Reuters med retssag. 

Den ph.d.-studerende forsvandt sporløst i slutningen af januar, og han blev fundet torteret og dræbt halvanden uge senere i en grøft uden for Kairo. 

I weekenden rapporterede Reuters, at egyptisk sikkerhedspoliti havde pågrebet italieneren. 

Myndighederne skulle ifølge flere politi- og sikkerhedskilder, skriver nyhedsbureauet, have taget ham med til sikkerhedspolitiets kontor. 

Den melding er i strid med den officielle udlægning i efterforskningen af Giulio Regenis død. 

Det egyptiske indenrigsministerium meddeler ifølge avisen The Guardian, at historien fra Reuters er uden belæg. Ministeriet truer med sagsanlæg mod journalisten. 

Indenrigsministeriet "forbeholder sig ret til at rejse sag mod dem, som videreformidler disse rygter og falske nyheder."

Den lokale chef på politistationen Azbakiya beskylder i en rapport Reuters for at sprede usande nyheder med det formål at "forstyrre den offentlige orden" og "skade Egyptens omdømme", skriver den britiske avis.

Drabet på Giulio Regeni har udløst store diplomatiske spændinger mellem Italien og Egypten. 

Det er ikke første gang, at der bringes historier - med anonyme kilder - om, at egyptiske myndigheder var skyld i Regenis død. 

Italieneren studerede i Kairo og skrev ph.d.-afhandling om arbejderrettigheder i Egypten.

Den 28-årige studerende blev mindet ved en privat ceremoni i Kairo 5. februar. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs