MediaWatch

Berlingske får nyt tegneserieunivers

Duoen bag Wulffmorgenthaler står bag to nye striber til Berlingske, der udstiller danskernes hverdag og politik.

Foto: Søren Bidstrup/Berlingske

Fra i dag, fredag, får Berlingske to nye striber, som begge leveres af selskabet New Creations, som ejers af Anders Morgenthaler og Mikael Wulff. Det skriver Berlingske.

"Ni til fem" og "Hårdt mod hårdt" er navnet på de to nye tegneserier. De erstatter "Hagbard" og "Pondus". De to nye striber skrives af standupkomikerne  Søren Dürr og Michael Christiansen.

"Vi er mestre i at lave universer, som læserne får loyalitet over for, at det med andre ord bliver det første, de lige skal bladre hen til, når de får avisen i hånden," siger Anders Morgenthaler til Berlingske.

New Creations leverer striber til flere end 400 aviser over hele verden, herunder Poltiiken. Selskabet fik i 2015 et overskud på lidt over 1 mio. kr., hvilket var en lille tilbagegange i forhold til året før.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs