MediaWatch

Ny ejer ser langsigtet på Financial Times-køb

Financial Times blev sidste år handlet i for milliarder af kroner. Den nye ejer har ikke travlt med at se investeringen tjene sig hjem.

Foto: Frank Augstein/AP/Poltofo

Japanske Nikkei hev sidste år den helt store tegnebog op af lommen, da selskabet købte Financial Times for lige under 9 mia. kr. Og der kan gå lang tid, før den nye ejer kan vurdere, om investeringen er en succes eller ej, skriver Bloomberg.

Nikkeis topchef, Tsuneo Kita, siger ifølge det amerikanske medie, at det japanske selskab har en horisont på 10-20 år, før Nikkei kan vurdere, om købet er en succes.

Nikkei fik fingrene i Financial Times efter en heftig budkrig, hvor tyske Axel Springer var med helt til det sidste. Efterfølgende sagde den tyske mediekoncern, at Financial Times ville have passet godt ind, men at prisen endte med at blive for høj. Men Nikkei mener ikke, at prisen landede på et for højt niveau.

"Vi havde brug for global udvikling, og vi behøver Financial Times til det. Det er ikke noget, som vi anså for at være dyrt. Det var noget, vi behøvede," siger Tsuneo Kita ifølge Bloomberg.

Financial Times var tidligere ejet af Pearson. Efter salget af Financial Times valgte Pearson også at sælge ud af sin aktiebeholdning i The Economist.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs