Tidligere ministre undrer sig over mørkelagt interview-info

Oplysninger om et interview i 2007 af daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, er mørkelagt i et særligt sikkerhedsarkiv, og det møder ikke forståelse hos to tidligere ministre.
Bo Elkjær (tv.) og Anders Fogh Rasmussen under interviewet i 2007. | Foto: Jan Unger/Polfoto
Bo Elkjær (tv.) og Anders Fogh Rasmussen under interviewet i 2007. | Foto: Jan Unger/Polfoto

Bo Elkjær interviewede som journalist på Ekstra Bladet i 2007 statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om grundlaget for Irak-krigen. Oplysninger om interviewet er blevet mørkelagt og henlagt til et særligt sikkerhedsarkiv i Statsministeriet. Det skrev Jyllands-Posten søndag.

I dagens udgave af samme avis giver to tidligere ministre udtryk for undren over, hvorfor det er nødvendigt at holde oplysninger om et interview hemmelige.

Holger K. Nielsen (SF) var bl.a. udenrigsminister i den socialdemokratisk ledede regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt, og han forklarer til Jyllands-Posten, at forberedelser til interviews handler om forslag til, hvilke svar man kan give under interviewet.

"Og her er der jo netop tale om ting, som embedsmændene mener, at man godt kan sige til pressen. Og derfor er det da ekstra underligt, at det lige præcist i dette her tilfælde, hvor det handler om grundlaget for Irak-krigen, at tingene bliver holdt tilbage. Det får en til at tro, at der i rådgivningen af Fogh måske kan være noget, der stadig er sprængfarligt," siger Holger K. Nielsen til Jyllands-Posten.

Også Martin Lidegaard (RV), der ligeledes er tidligere udenrigsminister, undrer sig over sagen og kalder mørklægningen "mystisk".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også