MediaWatch

Berlingske har indgået forlig med imam

Avisen betalte i efteråret 10.000 kr. til kontroversiel britisk imam i et forlig. Andre har afvist et krav.

Berlingskes ansv. chefredaktør, Tom Jensen

I eftåret 2015 indgik Berlingske et forlig med den britisk imam Haitham al-Haddad og betalte imamen 10.000 kr. Det skriver Politiken.

Berlingske skrev om imamen, at han "er kendt for at have hyldet Osama bin Laden efter dennes død". Og den formulering kan Berlingske ikke dokumentere, at der er belæg for.

"Vi har indgået forlig om en bestemt formulering, som vi ikke kunne godtgøre, at vi havde dokumentation for at bringe - nemlig at han skulle have hyldet Osama Bin Laden. Det er det eneste, vi har indgået forlig om. Det baserer sig på en iskold juridisk vurdering af, om vi var på den rigtige eller forkerte side i forhold til en potentiel injuriedom," siger Tom Jensen, ansv. chefredaktør på Berlingske, til Politiken.

Ifølge Politiken har en række andre medier og aktører, herunder en blogger på Ekstra Bladet, Radio 24Syv og tre københavnske politikere, nægtet at betale lignende krav for at have fremsat udtalelser og udsagn om imamen.

Tom Jensen siger videre til Politiken, at han ærgrer sig over, at Berlingskes forlig i sagen "bliver brugt som springbræt til at kræve erstatning m.m. af andre".

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere