MediaWatch

Pearson-aktien falder til bunds efter nedjustering

Den tidligere Financial Times-ejer får kurssmæk efter nedjustering.

Britiske Pearson, der tidligere i år solgte nyhedsmediet Financial Times for at fokusere på lærebøger, har en særdeles hård dag på børsen onsdag.

Selskabet har i forbindelse med en periodemeddelelse nedjusteret forventningerne til hele året, og det skuffer investorerne, som sender aktiekursen ned i kulkælderen. Det skriver Bloomberg News.

Selskabet venter nu et justeret resultat per aktie (EPS) i den nedre del af intervallet 70-75 pence mod tidligere 75-80 pence.

Nedjusteringen skyldes angiveligt et fald i antallet af tilmeldte universitetsstuderende i USA og et skuffende salg i blandt andet Sydafrika.

Aktien falder kort før middag 16,3 pct. til 994 pence og er derved den mest faldende aktie i hele det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Ikke siden terrorangrebet den 11. september 2001 er aktien faldet så meget.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs