MediaWatch

Revisionshus: Omsætningen daler i danske aviser

Stort revisionsfirma forudser i ny analyse, at omsætningen i danske aviser fortsat vi være under pres de kommende år.

Foto: Haglund Martin Kurt

Danske avisers omæstning er fortsat under pres og vil falde yderligere frem mod 2019, viser en analyse fra revisions- og konsulentvirksomheden PwC med titlen "Global Entertainment and Media Outlook 2016-2019", skriver Berlingske Business.

Ifølge analysen omsatte de danske aviser for fire milliarder kroner i bladsalget i 2010. I 2014 var det tal faldet til 3,4 mia. kr. I 2019 vil tallet være dalet til 2,9 mia. kr., mens annonceindtægterne fra printaviserne forventes at falde fra 3,4 mia. kr. i 2014 til 2,7 mia. kr. i 2019, forventer PwC.

"Den danske avisindustri ser fem imod et væsentligt fald i sin primære indtægtskilde i de kommende år. Dermed ligger de danske aviser desværre på linje med mange af deres europæiske kolleger. Hos de tyske aviser ser fremtiden dog noget lysere ud, da man her har formået at dæmme op for den nedadgående tendens," siger Leif Ulbæk Jensen, partner og ekspert i mediebranchen i PwC.

PwC-analysen viser samtidig, at de digitale løsninger endnu ikke kan opveje den faldende omsætning på print, selvom branchens indtægt fra de digitale modeller er steget 49 pct. i 2014.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs